Bitcoin, Ethereum, & XRP Technicals om de wacht te houden

  • Beitrags-Autor:
  • Beitrags-Kategorie:Bitcoin

Sterke rally’s in Bitcoin, Ethereum en XRP zijn dit weekend tot stilstand gekomen. Nadat BTC probeerde om de hoogtepunten van alle tijden opnieuw te testen, was de grootste digitale asset getuige van een sterke verkoopdruk die een gelijkaardig sentiment in de altcoin-markten teweegbracht. Nu de grote cryptokringen in de correctiemodus komen, welke prijsniveaus zullen op korte termijn op de uitkijk staan?

Crypto-markten

Bitcoin beleefde vorige week een sterk opwaarts momentum, toen de grootste digitale asset per marketcap probeerde de hoogtepunten van 2017 opnieuw te testen. Met een BTC-prijs die vorige week 19.391 dollar raakte, was het ongeveer ~ 0,50% verwijderd van de hoogtepunten van december 2017. BTC FOMO stierf ’s nachts en zag sterke verkoopdruk op donderdag. In de loop van de laatste 24 uur heeft BTC nu -8,76% teruggevonden. De altcoins hebben ook impulsen verloren met vele altcoins met grote kap die zwaardere verkoopdruk zien. Op het moment van dit verslag is hier te zien hoe groot de digitale activa de afgelopen 24 uur zijn geweest:

  • Bitcoin: -8,76%
  • Ethereum: -9,12%
  • XRP: -14,38%
  • Bitcoin Cash: -14,63%.
  • Chainlink: -11.92%
  • Litecoin: -14,12%
  • Cardano: -11,99%

Bitcoin Technische Analyse

Zoals hierboven vermeld, kwam BTC vorige week zeer dicht in de buurt van het hertesten van all-time highs. Dit waren niveaus die sinds december 2017 niet meer zijn bezocht. Sinds begin oktober heeft Bitcoin zich verzameld van $10.5K niveau’s helemaal tot halverwege $19K. Toen BTC dichter bij de all-time highs kwam, kwam het ook in overboughtgebieden terecht. Het lijkt erop dat de uitverkoop gisteren een natuurlijke prijsactie was om de techniek te normaliseren. Wij geloven nog steeds dat BTC voor het einde van het jaar all-time highs zal uitschakelen. Kijk eens welke prijsniveaus we hieronder bekijken.

Gebaseerd op de huidige technische ontwikkelingen, blijft $17.000 een sterk ondersteunend niveau. Zolang Bitcoin boven deze steun blijft, zal het sentiment bullish blijven. In dit geval denken we dat het zou kunnen leiden tot het opnieuw testen van de BTC-prijs. Aan de andere kant, als $17.000 wordt afgewezen, verwachten we dat de beren het heft in handen nemen. Als $17.000 wordt afgewezen, zullen we op zoek gaan naar BTC om $15.100 aan de negatieve kant te testen.

Ethereum Technische Analyse

In de afgelopen 24 uur is Ethereum sterk gecorreleerd met de Bitcoin-prijsactie. Zoals hierboven geschetst, hebben beiden ongeveer ~ 9% uitverkoop gezien en proberen ze het sentiment om te keren. ETH heeft recentelijk nieuwe jaarlijkse hoogtepunten rond de $610 ingebracht en zal dat op de korte termijn opnieuw proberen te testen. We schetsen hieronder de belangrijkste niveaus die in ETH moeten worden bekeken.

Het belangrijkste niveau om naar te kijken voor Ethereum zal $530 zijn. ETH zal dit weerstandsniveau moeten vasthouden om het bullish momentum te behouden. Veel traders lijken kooporders boven $530 te stapelen, wat dit argument sterker maakt. Als ETH $530 kan accepteren en vasthouden, stellen we dat de digitale asset nog een been omhoog zou kunnen zien en de jaarlijkse highs eruit zou kunnen halen. Als ETH $530 niet accepteert, stellen we ook dat meer neerwaartse druk het naar $450 ondersteuningsniveaus zou kunnen duwen.

XRP Technische Analyse

In een recente XRP-analyse werd geschetst dat $ 0,43 een niveau was om de wacht te houden. Er werd vermeld dat het positieve sentiment zou moeten blijven bestaan als de XRP-prijs deze niveaus zou aanhouden. Dit speelde goed, want XRP bleef een sterke opwaartse beweging ervaren en testte uiteindelijk nieuwe jaarlijkse highs rond de $0.70. Na deze parabolische beweging volgde XRP het Bitcoins-sentiment naar de keerzijde. Met XRP dat momenteel handelt op $0.53, welke levels zullen traders in de gaten houden als ze volgende week binnenkomen?

Gebaseerd op de recente koersactie, zal $0.55 een belangrijk supportlevel zijn om in de gaten te houden. Zolang XRP zich boven deze regio handhaaft, lijkt het erop dat er weer een bullish momentum zou kunnen ontstaan. Zolang de $0.55 niveaus worden gehandhaafd, zou de XRP-prijs op korte termijn een weerstand van $0.66 moeten testen. Mocht dat gebeuren, dan zal de digitale asset de jaarlijkse hoogtepunten eruit halen. Integendeel, er zou meer neerwaartse impulsen moeten zijn als de $0.55 steun wordt afgewezen. Kijk voor $0.48 en hieronder als dit gebeurt.